Θεραπείες Medtronic

Ανακαλύψτε πως λειτουργεί η θεραπεία με αντλία ινσουλίνης και πως σας βοηθά να διατηρείτε τα επίπεδα της γλυκόζης σας υπο έλεγχο ενώ ταυτόχρονα διατηρείτε και τον τρόπο ζωής σας.

Σύστημα MiniMed 780G

Το προηγμένο σύστημα αντλίας ινσουλίνης της Medtronic, προσαρμόζει αυτόματα τον βασικό ρυθμό με επιπλέον αυτόματες διορθωτικές δόσεις.

Guardian™ 4

Έξυπνο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης Guardian™ 4. Παραμείνετε ένα βήμα μπροστά από τα επίπεδα της γλυκόζης σας χωρίς τρυπήματα δακτύλου.

i-Port Advance

Μια μικρή θύρα υποδοχής ενέσεων για τη λήψη ενέσιμης φαρμακευτικής αγωγής χωρίς να χρειάζεται να τρυπάτε το δέρμα σας με κάθε ένεση.

Αξεσουάρ Medtronic

Δείτε τον κατάλογο με όλα τα διαθέσιμα αξεσουάρ Medtronic.

Τι είναι η αντλία και πως λειτουργεί;

Η αντλία ινσουλίνης είναι μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή, στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου που μπορεί εύκολα να φορεθεί στη ζώνη, σε μια τσέπη ή ακόμα και να τη στερεώσετε σε ένα στηθόδεσμο κι έτσι να είναι κυριολεκτικά αόρατη στους άλλους, επιτρέποντάς σας μια πολύ διακριτική θεραπεία.
Η αντλία μπορεί να σας βοηθήσει να μιμηθείτε τον τρόπο που ένα υγιές πάγκρεας λειτουργεί. Πως;
Η αντλία, μέσω της συνεχής υποδόριας έγχυσης ινσουλίνης (CSII), υποκαθιστά την ανάγκη για συχνές ενέσεις, χορηγώντας ακριβείς δόσεις ταχείας δράσης ινσουλίνης, 24 ώρες το 24ωρο ώστε να ταιριάξει στις ανάγκες του οργανισμού σας.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ:

Ένας προγραμματισμένος ρυθμός ινσουλίνης αποτελείται από μικρές ποσότητες ινσουλίνης οι οποίες χορηγούνται συνεχώς, μιμούμενος την παραγωγή βασικής ινσουλίνης από το πάγκρεας που χρειάζεται ο οργανισμός για τις βασικές του λειτουργίες. Ο προγραμματισμένος ρυθμός αποφασίζεται από τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί και βασίζεται αποκλειστικά στις ατομικές σας ανάγκες. Αυτή η χορήγηση βασικού ρυθμού μπορεί επίσης να εξατομικευτει βάση των πολύ συγκεκριμένων καθημερινών σας αναγκών.

Μπορεί για παράδειγμα να ανασταλεί, να αυξηθεί ή να μειωθεί για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο: κάτι που δεν είναι εφικτό με την βασική ινσουλίνη βραδείας δράσης.

ΔΟΣΗ - BOLUS:

Επιπλέον δόση μπορεί να χορηγηθεί κατά περίπτωση, προκειμένου να καλύψετε το φαγητό που σκοπεύετε να καταναλώσετε ή και να διορθώσετε μία υψηλή τιμή γλυκόζης. Η αντλία ινσουλίνης διαθέτει υπολογιστή δόσης που σας βοηθά να υπολογίσετε, κάθε φορά τις μονάδες της δόσης βάσει των προσωπικών σας ρυθμίσεων. Οι προσωπικές σας ρυθμίσεις (όπως αναλογία υδατανθράκων, ευαισθησία στην ινσουλίνη κ.α.) έχουν προκαθοριστεί από τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί βάσει των ατομικών σας αναγκών.

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ

Όλα τα σετ έγχυσης και τα ρεζερβουάρ MiniMed™ αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα με την αντλία παρέχοντας μια μοναδική σύνδεση, σχεδιασμένη για μια πιο ασφαλή εφαρμογή από τη συμβατική σύνδεση. Το κυριότερο κομμάτι αυτού του συστήματος είναι το MiniMed™ Connection, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας*, μοναδικό σε κάθε σετ έγχυσης.

ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ

Μια μικρή, ανθεκτική ιατρική συσκευή η οποία αποτελείται από:

  1. Κουμπιά για να προγραμματίζετε την ινσουλίνη σας και να πλοηγήστε μέσα στο μενού
  2. Έγχρωμη Οθόνη LCD για να σας δείχνει τι προγραμματίζετε
  3. Θέση μπαταρίας για 1 αλκαλική μπαταρία ΑΑ
  4. Θέση Δεξαμενής/Ρεζερβουάρ

ΣΕΤ ΕΓΧΥΣΗΣ

Ένα σετ έγχυσης περιλαμβάνει ένα λεπτό σωληνάκι το οποίο ξεκινάει από το ρεζερβουάρ και καταλήγει στον καθετήρα του σετ έγχυσης που βρίσκεται στο σώμα σας. Η κάνουλα εισέρχεται στο σώμα σας με μια μικρή βελόνα η οποία αφαιρείται μετά από την τοποθέτηση του στο σημείο που επιθυμούμε. Τα σημεία (περιοχές) που τοποθετείται είναι όμοια με αυτά με τα σημεία όπου γίνονται και οι ενέσεις ινσουλίνης. Το σετ έγχυσης θα πρέπει να το αλλάζετε κάθε 2 με 3 ημέρες. Τα σετ έγχυσης της MIniMed™ διατίθενται με μια μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών (τύπος κάννουλας, μήκος και κλίση) ώστε να καταφέρετε να διαλέξετε το κατάλληλο σετ έγχυσης για την δική σας άνεση και προστασία.

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ/ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Ένα πλαστικό φυσίγγιο το οποίο αποθηκεύει την ινσουλίνη και κλειδώνει μέσα στη συσκευή της αντλίας. Τα ρεζερβουάρ MiniMed™ έρχονται εξοπλισμένα με ένα Transfer Guard (μπλε τμήμα στη κορυφή, το οποίο αφαιρείται πριν την εισαγωγή του ρεζερβουάρ στην αντλία) το οποίο βοηθάει στην μεταφορά της ινσουλίνης από το μπουκάλι της ινσουλίνης (vial) στο ρεζερβουάρ. Ένα ρεζερβουάρ μπορεί να χωρέσει μέχρι και 300 μονάδες ινσουλίνης και θα πρέπει να αλλάζει κάθε 2 με 3 ημέρες μαζί με την αλλαγή του σετ έγχυσης. Τα ρεζερβουάρ MiniMed™ έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την πλήρωση μια εύκολη διαδικασία.

Η Θεραπεία με αντλία ως σύστημα: Πως η Ινσουλίνη εισέρχεται στο σώμα;

Η αντλία ινσουλίνης (1) έχει ένα εξάρτημα που κρατάει το ρεζερβουάρ (2) που περιέχει την ινσουλίνη. Από το ρεζερβουάρ της αντλίας, η ινσουλίνη χορηγείται μέσα στον οργανισμό σας μέσω ενός σετ έγχυσης (3). Το σετ έγχυσης τοποθετείται στο σώμα σας με τη βοήθεια της συσκευής εισαγωγής του σετ έγχυσης (4) και εγχύει μέσω ενός μικροσκοπικού εύκαμπτου σωλήνα, που ονομάζεται κάννουλα και η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα σας. Το σετ έγχυσης συνδέεται με το ρεζερβουάρ μέσω ενός μικρού σωλήνα και μπορείτε να το αποσυνδέσετε και να το επανασυνδέσετε από το σώμα σας οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό θα σας είναι πολύ χρήσιμο, όταν για παράδειγμα θέλετε να κολυμπήσετε, να κάνετε ντους ή να αθληθείτε.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Η θεραπεία με αντλία ινσουλίνης προσφέρει πολλαπλά κλινικά οφέλη συγκριτικά με το πολλαπλό σχήμα ενέσεων όπως 1,2:

  1. καλύτερος έλεγχος της HbA1c
  2. λιγότερα υπογλυκαιμικά επεισόδια
  3. μείωση των γλυκαιμικών διακυμάνσεων

Μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη προσαρμογή των δόσεων ινσουλίνης, ιδιαίτερα στα γεύματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και με αυτό τον τρόπο να συμβάλει στην επίτευξη καλύτερης γλυκαιμικής ρύθμισης.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ;

Πολλοί άνθρωποι με διαβήτη Τύπου 1 δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να επωφεληθούν από μια αντλία ινσουλίνης. Γενικά, εάν βιώνουν οτιδήποτε από τα παρακάτω, είναι εφικτό να πάνε καλύτερα με μια αντλία ινσουλίνης.

■  Φόβος για τις βελόνες
■  Δυσκολία στη διαχείριση υψηλών και χαμηλών σακχάρων
■  Φόβος υπογλυκαιμίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας
■  HbA1c εκτός στόχου
■  Μειωμένη αντίληψη των υπογλυκαιμιών
■  Ανησυχία για τις μακροχρόνιες επιπλοκές
■  Αναζήτηση ευελιξίας στην καθημερινότητα

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με την αντλία ινσουλίνης και εάν είναι κατάλληλη για εσάς.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ