Lifestyle

Ριζότο με θαλασσινά

Υλικά (για 4 άτομα)

· 400 γρ. μιξ θαλασσινών (μύδια, καβούρι, αστακός, καλαμάρι), φρέσκα ή κατεψυγμένα

· χυμός λεμονιού

· 2 μικρά κρεμμύδια

· 2 σκελίδες σκόρδο

· 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

· 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

· 250 γρ. ρύζι για ριζότο

· ½ λίτρο ζωμός λαχανικών

· 1/8 λίτρο λευκό κρασί

· μαϊντανός

· θυμάρι

· αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τα θαλασσινά και τα αφήνετε τα να στραγγίσουν. Εάν τα θαλασσινά είναι κατεψυγμένα, τα αφήνετε να ξεπαγώσουν και τα ραντίζετε με χυμό λεμονιού. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, κόβετε σε λεπτές ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα σοτάρετε σε 5 κουταλιές ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε 250 γρ. ρύζι για ριζότο, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να πάρει μια διάφανη και γυαλιστερή όψη.

Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το κρασί και αφήστε το φαγητό να βράσει, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλη την υγρασία.

Σοτάρετε τα θαλασσινά με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε τα στο ρύζι. Στο τέλος θα προσθέσετε μαϊντανό, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι!

Καλή σας όρεξη!!!

Διατροφική Ετικέτα :

Ανά μερίδα ( ~100γρ ) : 491 (θερμίδες), 20,2 γρ. πρωτεΐνη, 23,2 γρ. λιπίδια, 50,4 γρ. υδατάνθρακες.

Επιμέλεια, απόδοση από γερμανικό κείμενο :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Παππά Βάλια