Lifestyle

Σαλάτα με τόνο και μπρόκολο

Συστατικά

200 γραμμάρια μπρόκολο

1 καρότο

4 ραπανάκια

1 μήλο

1 κονσέρβα τόνο (καθαρό βάρος 130 γρ.)

25 γραμμάρια ελαιόλαδο

15 γραμμάρια λευκό ξύδι

1 κουταλιά γλυκού μέλι

1,5 κουταλιές γλυκού μουστάρδα

1 κουταλιά γλυκού αλάτι

Λίγο πιπέρι

25 γραμμάρια κουκουνάρι

Πλένετε το μπρόκολο, το καρότο τα ραπανάκια και το μήλο. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και αφού τεμαχίσετε το μπρόκολο το προσθέτετε για 2-3 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς.

Κόβετε το καρότο σε λεπτές λωρίδες, τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και το μήλο σε κυβάκια. Προσθέστε τον τόνο (αφού τον έχετε στραγγίσει από τα υγρά) το μπρόκολο και όλα τεμαχισμένα υλικά σε ένα μπολ.

Για το ντρέσινγκ θα χρειαστείτε μία κουταλιά από το νερό που βράσατε το μπρόκολο, το οποίο το ανακατεύετε με το λάδι, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα. Στο τέλος θα προσθέσετε και το κουκουνάρι.

Διατροφική ετικέτα:

Ανά μερίδα: 458 (θερμίδες), 33 γρ. λιπίδια, 22 γρ. πρωτεΐνη, 6 γρ. φυτικές ίνες, 18 γρ. υδατάνθρακες

Πηγές : www.ndr.de

Επιμέλεια, απόδοση από γερμανικό κείμενο :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Παππά Βάλια